Предстои църковния празник Въведение Богородично

 

На 21 ноември, по повод Деня на християнското семейство или Въведение Богородично, община Пирдоп и църковното настоятелство при храм „Свето Успение Богородично” в града организират честване. Събитието ще се състои от 10:30 часа в църквата. Ще бъде отслужен тържествен водосвет. Празнична програма ще бъде изнесена от децата от филиал „Снежанка” на детска градина „Пека и Карло Чоконяни”.

Припомняме, че Деня на християнското семейство или Въведение Богородично е един от най-големите християнски празници. На този ден се почитат както благочестивите родители на Дева Мария Йоаким и Анна, които я въвеждат на тригодишна възраст в йерусалимския храм, така и изпълнението на обета им да посветят Мария на Бога. По традиция на този ден децата отиват на богослужение, водени от своите учители или заедно със своите родители. Празникът Въведение Богородично е специален и за православните семейства. След 1947 г. той започва да се отбелязва като Ден на християнското семейство. И макар да е през Рождественския пост, трапезата е празнична. На този ден се разрешава на трапезата да има риба.

 

Публикувана на: 2022-11-17
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"