Продължиха инициативите в подкрепа на Цвети

 

На 23 февруари, в читалище „Христо Смирненски” в Златица се проведе концерт-спектакъл в подкрепа на благотворителната кауза „Най-важното хоро – за живота на Цвети” за лечението на ръководителката на школа „Средногорци” Цветина Грамова.

Своя принос към каузата дадоха множество жители и гости на Златица, а от сцената се изявиха множество самодейци от района. Съпричастни с каузата от сцената се изявиха вокална група „Средногорски звън” Челопеч, вокална група „Златица”, гайдарски състав „Челопешки полъх”, детски танцов състав „Средногорие”, малките танцьори от танцов състав „Българче”, клуб „Мирковско хоро” с ръководител Станислав Стойков, изпълнителката Невелина Сараджова, големите танцьори от състав „Българче” и оркестъра към читалището в Челопеч. В края на концерта, в подкрепа на своята ръководителка, спектакъл изнесоха малки, големи и още по-големи певци, музиканти и танцьори от школа „Средногорци”. Те разлюляха сцената и показаха своята съпричастност и получиха бурни аплодисменти от публиката. Дясната ръка на Цвети – Десислава Василева благодари сърдечно за подкрепата на всички и най-вече на участниците. Тя изрази увереност, че следващата година по това време Цвети отново ще бъде на сцената. Накрая Самата Цвети благодари с песента „Пустоно лудо и младо”, а всички се хванаха ръка за ръка на общо дълго хоро.  Във фоайето на читалището също се набираха средства благотворително. Желаещите можеха да си закупят мартеници, изработени от членове на школата. Множество посетители се възползваха от щандовете с мартеници.

На следващия ден, 24 февруари, в подкрепа на каузата, в Златица се проведе благотворителен баскетболен турнир. Организатор на проявата беше СК „Стоян Николов”. В турнира взеха участие отбори от мъже, жени, момичета и момчета професионалисти и любители от района и от страната. Специално за повода отбори сформираха школа „Средногорци” и ръководство и спортисти от спортен клуб „Стоян Николов”. Събраната сума от турнира е 1540 лв.

 

Публикувана на: 2024-02-26
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"