Раздадоха курбан за празника на Пирдоп

2020-07-21 15:17
 

На 20 юли, когато православната църква почита Свети пророк Илия или Илинден, град Пирдоп отбеляза своя празник.

Тази година празникът не се проведе по традиционния начин, но общинското ръководство и администрация организираха приготвянето и раздаването на курбан за здраве.

Ястието беше приготвено от майсторите готвачи Николай Николов и Борислав Бойчев с помощта на общинска администрация и служители в социалния патронаж в града. Курбанът беше осветен от отец Недко Бръмбаров. На място в двора на сградата на социалния патронаж той отслужи тържествен водосвет, благослови всички и поръси присъстващите за здраве.

По-късно следобед на шест пункта в града курбанът беше раздаден на жителите на Пирдоп. Всеки желаещ имаше възможността да опита традиционното празнично ястие за здраве.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"