Разследват отравянето на кучета в Пирдоп

 

На 5 януари в РУ-Пирдоп се получил сигнал за четири трупа на кучета под тераса на жилищен блок в града. Подателят на сигнала изразил съмнение, че са отровени. Това съобщиха от ОДМВР-София. Извършен е оглед на място в присъствието на ветеринарен лекар.  Назначена е експертиза на установяване на причината за смъртта на животните. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325Б от НК. Разследването продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Паралелно с това в социалните мрежи бяха публикувани снимки, видео кадри и коментари, изразяващи възмущение от деянието. 

„Средногорие Медия” потърси на място информация от община Пирдоп. Кметът Ангел Геров потвърди, че се води разследване по случая и очаква полицията да установи извършителя на деянието.

Медията потърси информация и от районното управление на полицията в Пирдоп. Началникът на управлението Христо Присов съобщи за „Средногорие Медия”, че актът и извършен на детска площадка край жилищни блокове в близост до площад „Скалата” в града. Води се разследване. Назначени са експертизи, търсят се очевидци и свидетели, както и евентуални записи от камери. Ако виновникът бъде установен, ще бъде съден. В такива случаи законът предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода  и глоба от 2000 до 5000 лева.  

Публикувана на: 2021-01-07
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"