Референдумът ще успокои населението в Църквище и Карлиево

2020-09-18 16:33
 

От много години насам жителите на селата, които са в състава на община Златица, имат оплаквания от ръководството на общината. Част от жителите на тези села считат, че не живеят в добри условия и обвиняват общинското ръководство за това. Някои от тях смятат, че биха получили по-добри условия за живот ако преминат към друга община.

В периода 1930-1970 година трите села многократно са прехвърляни от централната власт под юрисдикцията на една или друга община в района. И в предишни години част от хората в Църквище, Карлиево или Петрич са изразявали мнението си, че не искат селата им да бъдат управлявани от община Златица.

Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков счита, че ако не се проведе референдум или той бъде саботиран, тази „сага” с желанието за отделяне на селата ще продължи във времето, както е било и досега.

Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч: „Да не забравяме, че тази тема с референдумите на двете населени места не е от вчера. Аз смятам, че при един референдум нещата ще се изяснят и ако по-голямата част от хората решат да останат в община Златица, то веднъж завинаги този въпрос ще се разреши и повече няма да има такива напъни. Ако от друга страна община Златица саботира по някакъв начин тези референдуми, този въпрос ще остане и отново ще остане една вратичка за определени инициативни комитети или хора, които смятат, че в Златица не им е добре, да търсят пак пътища за референдум – тоест сагата ще продължи.”

Припомняме, че преди дни областният управител на Софийска област издаде заповеди за провеждане на референдуми в селата Църквище и Карлиево. Процедурата изисква ръководството на община Златица да вземе решение за това или да обжалва. Кметът на община Челопеч счита за най-разумно хората сами да вземат решението си в коя община искат да живеят и казусът да приключи.

 

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"