С проект в Чавдар ще ремонтират основно три улици

2020-10-13 16:08
 

Кметът на община Чавдар Григор Даулов съобщи за «Средногорие Медия» за сключването на договор с ДФ «Земеделие» за реализиране на проект за реконструкция на три улици в селото. Според Даулов проектът е с голяма важност, въпреки че улиците са в покрайнините на Чавдар.

Григор Даулов – кмет на община Чавдар: „Договорът, който подписах е в Държавен фонд Земеделие - по един наш стар проект, започнал в миналия мандат, тогава сме кандидатствали. Той е по мярка 7.2 на Програма за развитие на селските райони. Проектът включваше няколко улици, които в течение на времето, тъй като мина доста време от кандидатстването и от реалното му одобрение, бяха намалени и в настоящия му вид той включва реконструкция и изграждане на три улици в Чавдар. Едната е улица „Средна гора”, другите, които са две много дълги улици с по няколко разклонения, са улиците „Бор” и „Рила” с техните разклонения. Това е много важен проект, тъй като тази година беше включен критерий в тази мярка за население. Ние бяхме в резервните проекти и се радвам, че на края на периода на програмата успяхме да се включим и да бъде финансиран проектът. Изключително важен проект, защото това са периферни улици в регулация, на които има много жилищни имоти и наистина ще промени коренно облика на тези покрайнини на Чавдар. Както казах, това е проект, който е започнал и в миналия мандат при г-н Геров с миналия общински съвет. За част от останалите шест проекта също е започнала подготовката, така че, както винаги съм казвал, има приемственост. Досега сме започнали с г-н Геров, с администрацията, която си е една и съща, и продължаваме в същия дух.”

Даулов съобщи още, че ще бъдат основно ремонтирани трите улици като проектът включва полагане на асфалт и ремонт на тротоари.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"