С тържества започна новата учебна година в Пирдоп

 

Днес, 15 септември, в двора на централната сграда на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни” в Пирдоп, се състоя тържество по случай откриването на новата учебна година. Гост на тържеството бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров.

Приветствени думи към децата отправи директорът на детското заведение Дамянка Алипиева. Тя им пожела да са живи и здрави и да бъдат добри и послушни. Поздравление към малчуганите отправи и кметът Геров, който пожела на децата много успехи. Най-големите възпитаници на детското заведение от подготвителната група изнесоха поетично-музикална програма. Те поздравиха своите родители и по-малки приятели от детското заведение.

НУ „Тодор Влайков” също посрещна своите ученици. Заради противоепидемичните мерки на тържеството присъстваха само първокласниците и техните родители. Празникът уважиха кметът на общината Ангел Геров, председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев и съветник Станислав Готев. Прозвуча химна на Република България и беше издигнат родния трибагреник. Тържествено беше посрещнато и училищното знаме. Директорът на училището Евдокия Богданова приветства ученици, родители и гости и пожела успешна нова учебна година. Кметът Геров също отправи поздрави и пожела здрава, успешна и присъствена учебна година. Бъдещи и настоящи възпитаници на учебното заведение изнесоха кратка поздравителна програма. Първокласниците и преподавателите бяха поздравени от името на всички родители. Удари първият училищен звънец. Малките първокласници за първи път прекрачиха прага на училището.

С тържество започна новата учебна година и в СУ „Саво Савов”. По традиция, началото беше дадено с химна на Република България и издигане на родния трибагреник. Беше посрещнато и училищното знаме. На събитието присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, заместник кметът Мария Шентова, председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев и съветник Готев. С рецитал и музикални изпълнения възпитаници на средното училище поздравиха всички свои съученици, учители и приятели. Специални поздрави получиха петокласниците, които за първи път прекрачват прага на това училище, и осмокласниците, които са избрали да продължат образованието си в него. Бяха поздравени и дванадесетокласниците, които за последен път празнуват 15 септември в това училище. Кметът Геров поздрави младите хора и техните преподаватели с началото на учебната година. Той пожела здраве, успехи и дръзновение. Приветствие към присъстващите отправи и директорът на гимназиалното училище Цвятко Четьов. В словото си той отбеляза, че бъдещето на всеки зависи от отношението му към училището и учебния процес. Удари първият училищен звънец и тържествено бяха посрещнати учениците на гимназията.

Тържествата се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки, а представители на РУ-Пирдоп присъстваха активно в първия учебен ден и осигуриха безопасността на учениците.

Публикувана на: 2021-09-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"