С юбилеен концерт читалището в Чавдар отбеляза 120г.

 

На 24 октомври, на площад „Васил Левски” в село Чавдар, се проведе юбилееен концерт по случай 120 години от основаването на читалище „Надежда” в селото. На събитието присъстваха кметът на община Чавдар Григор Даулов, бившият кмет на общината Пенчо Геров, жители и гости на селото, медии. Събитието беше организирано от община Чавдар и ръководството и инициативния комитет към читалище „Надежда”. 

Председателят на читалището Иван Терзиев приветства всички присъстващи по случай юбилея. Той благодари на община Чавдар за дългогодишната ѝ подкрепа. Кметът Даулов пожела следващата година да бъде по-добра и всички да бъдат живи и здрави. По повод юбилея читалището получи множество поздравителни адреси.

С изпълнение на гайда участие в концерта взеха малкият Ванчо и неговият ръководител Никола Стоев,  гласовитите дами от женски народен хор „Китка” с ръководител маестро Кузман Кузманов, група за стари градски и шлагерни песни „Спомени”. Самодейците от клуб за народни хора „Чавдар” с ръководител Камелия Иванова изпълниха няколко хора от различни фолклорни области. Малката Екатерина Герджилова, ученичка на Елена Гинина, изпълни песента „Чие е това момиче”. Мирена Василева от 5 клас изпълни песента „Лудо младо”. По случай юбилея в небето полетяха разноцветни балони. Специална изненада за всички бяха подготвили певците Валерия Момчилова и Веселин Кузманов. Празникът продължи с тържествен спектакъл на ансамбъл „Българе”. Танцьорите предизвикаха още усмивки и добро настроение у публиката.

Публикувана на: 2020-10-26
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"