Състоя се 8-мо издание на пъстра челопешка трапеза

 

На 27 октомври, в село Челопеч, се проведе осмото издание на кулинарния конкурс „Пъстра челопешка трапеза“. Организатори отново бяха читалище „Труд и постоянство“, където се проведе и събитието. За осмото издание на кулинарния конкурс ястия бяха подготвили 14 участници от селото и региона. Всички те бяха разпределени в две категории – солени и сладки ястия с подкатегория за питки.

Журито на конкурса беше в традиционния си състав – Веска Бантова, Илиян Илиев и Петьо Лисичаров. Членовете инспектираха и опитаха от всички изложени ястия докато организаторите проведоха и традиционната кулинарна викторина. Всички присъстващи с верни отговори получиха награди.

След направените дегустации, журито определи и раздаде много награди. В категорията за солени ястия – трето място за Красимир Петров, второ място за Радка Миткова и първо място за Николай Алексиев. В категорията за сладки ястия трето място беше присъдено на Мира Кошинска, второ за Ивета Цветкова и първо място за Радка Миткова. В подкатегорията за питки Радка Миткова получи третото място, Катя Алексиева – второ и за най-хубава питка беше обявена питката на Ивета Цветкова.

 

Публикувана на: 2022-10-28
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"