Ще разширяват и модернизират парк Корминеш

2020-09-17 17:09
 

Община Челопеч ще разшири, модернизира и облагороди съществуващата база на парк Корминеш край селото.

Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков съобщи, че заради нулевата година за събития, община Челопеч използва възможността да извърши различни дейности, с които да направи престоя на гостите на парка по-удобен.

Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч: „На Корминеш това, което искаме да направим е в най-западната част, тоест най-високата част на амфитеатъра, където да изградим щори с идеята, че когато правим фестивалите обикновено след обяд слънцето пада на запад и е доста неприятно за голяма част от горните редове. Идеята е с тези щори да направим по-приятно прекарването и престоя на зрителите. Тази година, която е нулева за нас, се възползваме от цялата тази работа за да завършим този проект. Разбира се, предвиждаме и увеличаване на седящите места. В момента подготвяме процедура за проект, с който да направим още две секции към основния амфитеатър и разширение на навеса на самата сцена като имаме още няколко идеи, свързани с бившия взривен склад на рудника, които ни го дариха преди, може би, две години. Там планираме да го направим голям паркинг и така да решим проблема с паркоместата, защото виждаме, че това също е проблем. И последното – подготвяме и пътната отсечка до парк Корминеш за да я разширим. Правим я със съответните ширини на платната, тротоари, осветление, така че всички, които посещават парка, дали с автомобили или пеша, да им е приятно и удобно.”

Ще бъдат разширени пътните платна и ще се изградят тротоари и осветление до парка, ще бъдат изградени още две секции със седящи места в анфитеатъра, ще бъдат поставени щори от западната страна, планира се да бъде разширен и паркингът.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"