Ще се довършва корекцията на р.Воздол в Челопеч

2020-09-15 17:12
 

В Челопеч ще се довърши корекцията на коритото на р.Воздол в южната й част. С постановление на министерски съвет бяха отпуснати средства в бюджетите на няколко общини от Софийска област за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия и аварии. Сред общините, за които има предвидени средства е и община Челопеч, за която са предвидени средства в размер на 960 хил.лева за аварийно-възстановителни работи по корекцията на участък от речното корито на р. Воздол.

Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков определи довършването на корекцията на реката в Челопеч като много важен проект. Той е свързан с друг голям проект, който челопечани искат от много време, а именно изграждането на околовръстен път.

Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч: Ще се довърши корекцията на река Воздол до края на регулационната граница на общината, на населеното място. Този участък е и най-критичен, тъй като в него реката прави завой и ние през годините непрекъснато изграждаме земни насипи и диги, за да не аварира и да нямаме бедствено положение в южния квартал точно под този завой. Много е важен този проект за нас. Не само от гледна точка на това, което казах като проблем, а и защото в проекта за околовръстно, който отдавна се борим да реализираме, едно от условията е тази река Воздол, в участъка на пресичането си с околовръстния път, трябва да се изгради мост. Този мост обаче, трябва да опре с едната си страна в някаква форма на ограничени бетонни стени, за да може нещата да се случат по-лесно. Така е заложено в проекта. За да можем да продължим борбата и да нямаме основание за отказ като това „вие нямате корекция”, гледаме да свършим и този проект, за да можем да продължим напред.”

За всички седем общини от областта са предвидени общо над 3,6 млн.лева, с които да се преодолеят последствията от бедствия и аварии. Целеви пари, освен Челопеч, получават Драгоман, Етрополе, Ихтиман, Правец, Самоков и Горна Малина.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"