Сръбска делегация пристигна в Пирдоп

 

Днес делегация от побратимения сръбски град Палилула пристигна в Пирдоп. Визитата е по повод летния празник на града, който всяка година се отбелязва край руините на Еленската базилика, и във връзка с общ проект по Програма за трансгранично сътрудничество.

Официалната сръбска делегация беше водена от кмета на градска община Палилула Братислав Вучкович. Гостите бяха посрещнати пред сградата на община Пирдоп от кмета на община Пирдоп Ангел Геров и секретарят Надя Мутафова. Гостите от Палилула бяха поканени във виртуалния музей към четалище „Напредък“ и посрещнати с питка, сол и мед. Там се проведе и кратка конференция на тема „Публични политики и дългосрочни мерки срещу замърсяването на въздуха“ като част от дейностите по проект „Съвместни инициативи за опазване на природните ресурси чрез подобряване качеството на въздуха, почвите и водите в трансграничния регион“, на двете общини.

Делегацията се отправи към опознавателна обиколка в района, ще посети и летния празник на община Пирдоп, който е тази събота – 24 юли.

 

Публикувана на: 2021-07-23
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"