Средствата от коледния базар в Пирдоп ще подпомогнат деца

 

Събраните средства от благотворителния коледен базар в община Пирдоп ще бъдат преразпределени за девет ученика от различните учебни заведения в общината. Това стана ясно от кратка пресконференция, проведена с местните медии по-рано днес.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров в присъствието на директорите на учебните заведения на територията на общината съобщи, че благотворителния коледен базар е събрал сумата от 4500 лева, която ще бъде преразпределена на 9 равни части, с които средства ще бъдат подпомогнати ученици и деца в затруднено положение.

Ангел Геров: „Уважаеми съграждани, днес сме се събрали в залата на общинска администрация за да представим резултата от благотворителния коледен базар, който организирахме в центъра на Пирдоп заедно с всички учебни заведения на територията на общината, а именно детски градини, начално училище и трите средни училища. Сумата, която успяхме да съберем се равнява на 4500 лева в рамките на два дни и смятам, че това е една добра сума, с която по общо решение на всички директори и община Пирдоп се взе решение да подпомогнем девет деца, които са в затруднено положение и днес това ще стане факт. Разбрали сме се с директорите и предложенията, които са направени с всеки един директор на съответното училище, където учи това дете. Аз ще посетя съответното училище и се надявам да ги зарадваме със сумата, която се равнява на 500 лева за всяко едно дете. Ще бъдат дадени по 500 лева от събраната сума от 4500 лева. Искам да благодаря на всичките учебни заведения за това, че откликнаха на идеята за такъв благотворителен базар. Надявам се това да стане една традиция в нашата община, тъй като животът показва, че има нужда от такива инициативи. Искам да благодаря също и на жителите и гостите на община Пирдоп, които закупиха от изработените коледни украси от нашите деца и от колегите от общинска администрация. Искам да ви пожелая весели празници, една здрава най-вече 2022 година и дано това, през което преминахме през 2020 и 2021 година, през 2022 година вече да ни остави и да започне нормалния ритъм на живот. С това прекъсване на образованието пострадаха най-вече училищата в пандемията, но пак и с прекъсването смея да кажа, че на територията на община Пирдоп учебните заведения са едни от най-качествените в България. Показаха го и резултатите от коледния базар. Живи и здрави и нека така да продължим и през 2022 и занапред да бъдем задружни и единни“.

Благотворителният коледен базар се проведе на 22 и 23 декември в центъра на Пирдоп. Ръчно изработени сувенири и украси бяха приготвени от децата от различните учебни заведения и служители от общинската администрация.

 

Публикувана на: 2021-12-30
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"