Стипендии за студентите от Златица

 

Община Златица ще отпуска стипендии за студентите, които учат в редовна форма на обучение и са жители на общината. Това стана ясно с приемането на решение по въпроса от ОбС-Златица на проведено дистанционно заседание, което се състоя на 23 декември.

Общинските съветници разгледаха и приеха Правилник за отпускане на стипендии за студенти от община Златица. Документът е по предложение на съветник Стоянка Балова.

Правилникът урежда реда и условията за отпускане на стипендии за студенти, които са жители на общината и се обучават в редовна форма на обучение. Една от целите е да се задоволяват нуждите на общината от изпълнителски и ръководни кадри.

За получаването на общинска стипендия ще има много условия – студентът, който учи за бакалавър или магистър трябва да е жител на общината, успехът му през последната година трябва да е минимум 4,50 и следва да бъде одобрен от специална 7-членна общинска комисия. Одобрените стипендианти ще получават около 300 лева стипендия и ще сключват договор с общината за работа по специалността за определено време.

Ако стипендиантът откаже да работи в общината след завършването си, ще трябва да е готов да върне получените стипендии.

Кметът на община Златица Стоян Генов адмирира решението на съветниците. Средствата за стипендии ще бъдат осигурени от общинския бюджет.

Публикувана на: 2020-12-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"