СУ-Златица спечели проект

 

В края на миналата година СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица спечели проект /„Creative Tech Space“/ за изграждането на технологичен център в учебното заведение. Проектът се финансира  по национална програма на МОН и е на стойност 300 000 лв. Това съобщиха от училището в социалната мрежа.

Предвижда се изграждане на специален /STEM/ център за технологии в креативните индустрии, включващ създаване на модерна образователна среда, обзавеждане и интериорен дизайн, подкрепящи ученето и творчеството.  Учителите ще използват нови инструменти и методи на преподаване на учебния материал. Учениците ще творят, ще създават проекти, прилагайки знанията си по Информационни технологии, Природни науки, Технологии, Обществени науки и Изкуства.

За пълноценното използване на технологичния капацитет на центъра, училището ще си партнира с родителската общност, водещи специалисти в съответните области и бизнес партньори.

Публикувана на: 2021-01-05
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"