Цоло Вутов дари стипендии за студенти

 

На тържественото честване на Патронния празник на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ (17 октомври) проф. дтн инж. Цоло Вутов връчи на ректора на университета проф. д-р инж. Любен Тотев сертификат за дарение от Група ГЕОТЕХМИН. Дарението се състои в 17 едногодишни стипендии за студенти от университета. Стипендиите се даряват от дружествата «Елаците-Мед» АД, «Геотехмин» ООД, «Геострой» АД и «Геотрейдинг» АД.

В изказването си пред академичната общност, Съвета на ректорите, представители на институции, на бизнеса и студенти проф. Вутов подчерта, че висококачественото образование и обучение в университета е в основата на устойчивото развитие на минерално-суровинната индустрия, на минната наука и практика. Той заяви пред студентите надеждите си, че  това ще повиши мотивацията им за обучение, развитие и бъдеща професионална реализация.

Инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на «Елаците-Мед», приветства академичната общност на университета по случай патронния празник.

На празника присъстваха още д-р инж. Владимир Вутов - зам.-управител на «Геотехмин» и изпълнителен директор на «Геострой», Доминик Хамерс - изпълнителен директор на «Геотехмин», директори на дирекции.

Публикувана на: 2019-10-21
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"