Ученици от НУ-Пирдоп с медали от състезание

 

Малките математици от четвърти клас на НУ “Тодор Влайков“ в Пирдоп се представиха достойно в Националното състезание „Многознайко„ - „Млад математик“ – I кръг и завоюваха заслужени награди. Това съобщиха от училището в социалната мрежа.

Ивайло Баев завоюва златен медал, а Алиса Камбер спечели сребърен медал. Бронзови медали получиха Сани Богданова, Кристиян Бонев, Радина Христова, Ивайло Зяпков, Ивайло Георгиев, Симона Симеонова, Алисия Антонова и Мартин Бобев .

За активното си участие в състезанието грамоти получиха Гергана Атанасова, Крис Иванов, Виктория Шофелинова, Габриела Вълчева, Кристиана Николова и Симеон Минев. Директорът на училището Евдокия Богданова сподели задоволство от отличното представяне на учениците и ги поздрави чрез ефира на «Средногорие Медия».

Евдокия Богданова - директор на НУ «Тодор Влайков»: «Истината е, че от миналата година ние започнахме да работим по допълнението в наредбата за приобщаващо образование, така наречените «занимания по интереси». Всяка година влизам в една платформа, регистрирам...няма да  влизам в подробности. Всъщност имаме един клуб по математика – «Математиката лесна и интересна» и от там дойде идеята, че трябва да има изява за тези деца, тъй като в началния курс, състезанията по математика, които са на национално ниво от РУО е всъщност олимпиадата, която е само за 4-ти клас, а това състезание, то е за всички ученици. Включване по желание на учениците и се получават тези резултати. Да им пожелая да продължават все така – напред и нагоре, и успехите няма да закъсняват. Да бъдат упорити и да не се плашат от науката «Математика». Да стават все повече и повече участниците, защото много е важно да се участва.»

Възпитаници на началното училище за втора година участват в състезанието. Очакват ги още два кръга в борбата за спечелването на купа. Ако продължат със същия успех и в следващите нива, то купата ще им е гарантирана.

Публикувана на: 2021-01-14
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Трябва ли да бъдат отворени вече заведенията - ресторанти, дискотеки и барове?
Да, време е
Да, но след известно време
Категорично не
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"