Ученици от ПГМЕ дискутираха наднорменото тегло

2020-11-12 15:56
 

Учениците от клуб „Личностно развитие”  към  Професионална гимназия по механоелектротехника с ръководител Снежана Найденова, проведоха онлайн беседа с ендокринолога д-р Чалъков от болницата в Панагюрище. Дискутираната тема беше проблемите с наднорменото тегло, причините и последствията. Това съобщиха от Клуба.

Д-р Чалъков обясни на младежите, че проблемът със затлъстяването се е превърнал в глобален проблем и засяга хора от всяка възрастова група. Наблегна на това, че има много фактори, които водят до затлъстяване, а именно нездравословното хранене, обездвижването, стрес и не на последно място генната обремененост. Специалистът говори и за последиците от нездравословното хранене и показа на учениците как да изчислят своя индекс на телесна маса. Разговорът завърши с много въпроси, които учениците отправиха към д-р Чалъков.

Целта на инициативата за провеждане на тази дискусия беше образователна. Учениците научиха важни факти. Беседата ги накара да се замислят за отношението им към храненето и здравето.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"