В Антон ще ремонтират центъра и улици

 

От  Община Антон съобщиха, че с Постановление №376 от 5 ноември 2021 год. на Министерски съвет са одобрени допълнителни трансфери по бюджета на Общината в размер на 700 хил. лв. за ремонт на площад "Съединение" и ремонт на две улици в селото. „Средногорие Медия” потърси повече информация по въпроса от кмета на общината Андрей Симов, който в телефонно интервю разказа за това какво точно ще се прави в Антон.

Андрей Симов: Центъра на Антон е силно компрометиран последните години, тъй като имаме не качествено изпълнение на фирмата изпшълнител, към която имаме претенции от доста години и сме в процес на съдебни дела, тъй като те се отлагат последните години, по техни искания. Така или иначе центъра вече  е силно компрометиран и ремонта е съвсем належащ. По наше искане, искане което беше удовлетворено с постановление на Министерски съявет, успяхме да договорим 700 хил лв., които ще са абсолютно достатъчни за неговото освен обновяване и модернизиране. Компрометираната настилка, която в момента е вибро бетон ще бъде отстранена и ще бъдат монтирани на нейно място – вибро павета, които са много по-устойчиви на зимни метеорологични условия и на всякакви препарати, ако мога така да се изразя. Освен центъра, ще бъдат ремонтирани детските площадки около самия център, както и ще бъдат изградени, зад сградата на общинската администрация, нови магазинчета които ще бъдат пускани на търг за битови услуги от всякакво естество в полза на жителите на Антон. Освен центъра, ще бъдат асфалтирани още допълнителни две улици със които пролетта ще бъдат реализирани общо 15 нови улици със тротоари в цялата община. На кратко това бихме могли да дадем като информация. Изключително се радвам като кмет на общината, че успяхме да договорим такава сериозна сума, която ще допринесе за бюджета на общината и всички жители на Антон ще могат да се докоснат до един прекрасен център до година.       

Кметът Симов сподели, че ще се изчакат добри метеорологични условия за стартиране на строителството и това ще стане през пролетта, защото точно неблагоприятните условия преди 7-8 години, когато се е строило, са причината да се компрометира сегашната настилка в центъра.

 

Публикувана на: 2021-11-09
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"