В Чавдар направиха две нови детски площадки

 

За днес беше насрочено официално откриване на две новоизградени детски площадки в село Чавдар. Заради усложнената епидемична обстановка, това не се случи така, както беше обявено. Кметът на община Чавдар Григор Даулов разказа пред „Средногорие Медия” повече за изграждането на съоръженията.

Григор Даулов – кмет на община Чавдар: „Добре дошли в Чавдар отново. Двете детски площадки, които днес имахте възможността да видите, са инвестиция на компанията „Дънди Прешъс Металс Челопеч” по съвместната програма, която имаме с тях за инвестиции в социално значими проекти. Първо имахте възможността да видите една детска площадка, която се намира в един краен квартал на селото. Решихме да бъде изградена там, тъй като Чавдар винаги е показвал, че се грижим интегрирано за цялата територия и, както си спомняте центъра, този прекрасен център, който имаме, беше една от последните значими инвестиции. Първо бяхме се погрижили за кварталите, за цялата инфраструктура така, че не смятаме, че хора живеят само в центъра. Поради отдалечеността на този квартал решихме да бъде изградена там, защото хората през уикендите, през свободното си време возят децата си до центъра, до другите площадки, а така вече имат възможност да си бъдат на територията, на която са и мисля, че се получи много добре. Втората площадка, която виждаме в момента, това е в детската ни градина. Тук също имахме нужда да доразширим възможностите за занимания на малките деца. Уредите, които виждате са избрани съвместно между ръководството на детската градина и родителите. Това е едно от многото неща, които те започнаха от тази година да правят съвместно. Тук виждате гумите с растения, които бяха насадени от родителите така, че ние сме просто изпълнител на желанията, които те имаха. Използвам отново възможността да благодаря на „Дънди Прешъс Металс Челопеч” за това, което правят, защото наистина тази година много неща изградихме и почти е изпълнена цялата програма, без част от културния календар по обективни причини. Общо взето са смислени тези неща, които направихме, защото са инвестиция в най-ценното нещо, което са децата. Винаги съм го казвал и винаги ще го казвам. Трябва да инвестираме в децата, в тяхната култура, образование, възпитание. Това е най-смисленото нещо, което може да направи една община.”

На територията на Чавдар вече има още две напълно готови за експлоатация детски площадки, които посрещат своите малки палавници за весели и безгрижни игри. Малчуганите имат възможността да се забавляват на пързалки, люлки, въртележки, катерушки. Площадките са оборудвани още и с пейки, кошчета за смет и задължителната омекотена настилка. Детските съоръжения са изградени на ул. "Димитър Божинов" и в двора на детска градина "Щастливо детство" в селото.

Публикувана на: 2020-10-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"