В Чавдар официално откриха асансьор, паркинг и фитнес

 

Днес – 23 януари, в Чавдар беше открит новоизграденият паркинг за автомобили  в източната част на двора на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий“. Паркингът разполага с 9 паркоместа, 2 от които за инвалиди. Реализираният проект е с наименование „Осигуряване на достъпна среда към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Във втория етап от проекта беше изграден и монтиран асансьор за хора с увреждания в сградата на учебното заведение. Стойността му е около 180 хил. лв. и е финансиран от проект „Красива България“, който е част от програмата на Министерство на труда и социалната политика, както и от общинския бюджет на Община Чавдар. Официалното откриване се състоя във фоайето на учебното заведение. Приветствие изказа кметът на общината – Григор Даулов.

/Григор Даулов/

Благодарности за всички реализирани проекти в училището изказа директорът – Мария Дурчева.

/ Мария Дурчева/

Трикольорната лента за официалното откриване на новоизградените обекти прерязаха Григор Даулов, Мария Дурчева и Захари Бабуров – представител на фирмата изпълнител.

Даулов използва повода да съобщи добрата новина, че от вчера, с решение на Министерски съвет училището и детската градина в Чавдар са обявени за защитени. Всички присъстващи бяха почерпени с питка и сол.

В рамките на събитието беше и официално открита ремонтираната и обновена фитнес зала. Извършено е преустройство на помещенията, извършен е вътрешен ремонт, закупени са нови фитнес уреди, както и телевизори. Стойността на извършените дейности е около 50 хил. лв. финансирани изцяло от общинския бюджет. В сградата се предвижда да бъде извършен ремонт и на останалите помощни и санитарни помещения.

 

Публикувана на: 2024-01-23
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"