В Чавдар откриха обновената детска градина

 

Днес – 9 ноември, в двора на ДГ „Щастливо детство“ с. Чавдар се състоя официална церемония по откриване на обновеното дворно пространство и ремонт и реконструкция на помещения. Ремонтните дейности са финансирани със средства от Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група „Геотехмин“ и Община Чавдар. На събитието присъстваха представители на групата-дарител, кметът на общината, общински съветници,  граждани и гости. Кметът на община Чавдар Григор Даулов приветства присъстващите.

/Григор Даулов - приветствие/

От името на дарителите,  Доминик Хамерс – изпълнителен директор на „Геотехмин“ отправи приветствие и поздрави децата.

/Доминик Хамерс - приветствие/

Трикольорната лента за официалното откриване беше прерязана от Доминик Хамерс, Григор Даулов и Иван Кунчев - директор на Обогатителен комплекс на „Елаците-Мед“. Величка Велкова – директор на детска градина „Щастливо детство“ благодари на компаниите дарители и на общината, че се грижат ежегодно за децата на Чавдар.

/Величка Велкова - благодарност/

Децата от своя страна бяха подготвили кратка поздравителна програма в знак на благодарност.

Кметът на общината Григор Даулов плисна менче с вода и жито пред обновената сграда на детската градина. Всички присъстващи имаха възможност да разгледат обновената и реконструирана сграда. Детската градина разполага вече с още едно спално помещение, както и медицински кабинет. Всички останали помещения са освежени, в някои от тях е закупено и ново обзавеждане. В дворното пространство са подменени всички настилки на площадките за игра, поставени са нови съоръжения, на които децата да се забавляват и да играят безопасно, ремонтиран е и съществуващия амфитеатър. Там е подменена настилката, монтирани са нови пейки, ремонтиран е и покрива. Цялостното обновяване на площадките е извършено със средствата предоставени от дарителите от Група Геотехмин, а ремонтът и реконструкцията на сградния фонд е извършен със средства от общинския бюджет на Чавдар. Всички присъстващи бяха почерпени, по стара традиция, с питка и мед.  

 

Публикувана на: 2022-11-09
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"