В Чавдар се проведе фестивал на старата градска песен

 

В уикенда – на 28-ми и 29-ти май, в Чавдар се проведе традиционният фестивал на старата градска и шлагерна песен «От небето идва любовта». Организатори са община Чавдар и читалище «Надежда» в селото. Осмото издание на форума се проведе под патронажа на кмета Григор Даулов.

Присъстваха ръководство и служители на общината, общински съветници, множество жители и гости. Специален гост беше почетният гражданин на Чавдар и бивш дългогодишен кмет на общината Пенчо Геров.

В сутрешните часове на съботния ден официално беше открит фестивала. Конкурсната част беше журирана от компетентно жури с председател Бони Милчева и членове Мария Сариева, Галина Томова и Ирина Славчева. Водеща на песенния празник беше Елисавета Шапкарева. Тя прочете и поздравителен адрес от областния управител.

Началото на деня беше дадено от групата за стари градски и шлагерни песни «Спомени» с ръководител маестро Кузман Кузманов. Според регламента, домакините не участваха в състезателната част на фестивала. Певците, певиците и музикантите към читалището-домакин отправиха специални музикални поздрави към участници и публика. Последва конкурсната част на форума. В нея взеха участие множество състави и индивидуални изпълнители от цялата страна. В неделния ден конкурсната програма продължи. В края на фестивала, бяха наградени най-добрите вокални групи, камерни формации, дуети и индивидуални изпълнители. Бяха присъдени още награди на публиката и награди на кмета. В някои от категориите беше излъчен повече от един призьор. Всички участници получиха специални плакети за участие.

 

Публикувана на: 2022-05-30
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"