В Чавдар се проведе изложба на кучета

 

В неделния ден – на 20 ноември, община Чавдар беше домакин на киноложка изложба. Събитието се състоя във физкултурния салон на училището и събра множество участници и гости. В изложбата участваха 100 кучета от цялата страна и чужбина. Четириногите се състезаваха в 10 категории – групирани по породи. Най-добрите кучета от всяка категория се състезаваха за приза на победител на победителите и златната корона на Чавдар. Имаше и специални награди за най-добър ветеран, най-добро бебе, най-добро младо куче, млад водач на куче. Това беше деветата поред изложба на Киноложки съюз България и първата, проведена в село. Затова големия приз беше „Златната корона” на Чавдар, продиктувано от местоположението на селото и геоложките му дадености.

Събитието беше официално открито от председателят на Киноложки съюз България д-р Христо Кънев. Бяха представени съдиите – двама лицензирани международни съдии от Сърбия с български произход Александър Васов и Бонка Георгиева. Водещ на откриването беше международния съдия и председател на изложбената комисия Антоан Хлебаров. Съдия Васов отправи музикален поздрав към всички. Кметът на община Чавдар Григор Даулов приветства участници и гости, изрази задоволство от интереса към събитието и пожела успех на участниците. Д-р Кънев благодари на домакините за гостоприемството и отличните условия, и поднесе благодарствено писмо на кмета Даулов.

В същинското състезание участваха 100 кучета от множество породи – от най-малките като дакели, териери и пудели, през хъскита, далматинци и ротвайлери, до огромните кавказки овчарки, алабай и българско овчарско куче. Претендентите дефилираха пред жури и публика, показаха отличните дадености на породите си и характери, и бяха оценени подобаващо. В крайна сметка големият победител на изложбата е късокосмест дакел, собственост на Цвети Димитрова от София. Наградата „Златната корона” връчи лично кметът Даулов.

 

Публикувана на: 2022-11-21
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"