В Чавдар започна проект за отпадъците

 

Днес в Чавдар се проведе начална пресконференция по стартиране на демонстрационен проект за управление на отпадъците. Проектът е по оперативна програма „Околна среда” и е на стойност около 170 000 лв. с безвъзмездно европейско и национално финансиране. Продължителността му е 20 месеца. Събитието по старта на проекта се проведе в заседателната зала на община Чавдар. Присъстваха кметът Григор Даулов, ръководителят на проекта Костадин Костадинов и служители в администрацията. Бяха представени целите на проекта, дейностите и очакваните резултати.

Стана ясно, че ще бъдат доставени около 450 компостери на желаещите домакинства за преработка на биоразградими отпадъци. Ще бъдат поставени и около 300 кофи за разделно събиране на такива отпадъци в селото. По този начин от общината се надяват да намалят депонирането на зелени отпадъци на сметището в Златица. Кметът Даулов сподели, че ще проведат допълнителни информационни кампании за разясняване на населението за необходимостта от разделното събиране на отпадъците и компостирането.

Публикувана на: 2020-10-30
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"