В Челопеч отбелязаха 147 години от гибелта на Левски

2020-02-20 15:29
 

Вчера - 19 февруари, в Челопеч отбелязаха 147 години от гибелта на Васил Левски. Събитието се състоя в залата на читалище “Труд и постоянство” в селото. Присъстваха множество признателни жители и гости. Отбелязването на датата започна с поднасяне на цветя пред портрета на Левски, позициониран на сцената на културната институция. Цветя бяха поднесени от името на кмета на община Челопеч, от общинска администрация, от самодейците и служителите на читалището.

Беше направена ретроспекция на живота и делото на Дякона. Учениците от ОУ “Св.Св Кирил и Методий” и ЧПГЧО Челопеч почетоха паметта на Апостола като  разиграха тематични сценки свързани с живота и делото на Дякона. Присъстващите станаха свидетели на театрализация на “Апостолът в премеждие” от Иван Вазов, както  и  залавянето и разпита на Левски.

В тържеството се включиха малки, големи и още по-големи членове на вокална група “Средногорски Звън” с ръководител Невелина Сараджова. Те изнесоха музикално-поетичен рецитал, посветен на Апостола. Многобройната публика се наслади на тематични стихове и песни.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"