В Челопеч се проведе Сирница 2020

2020-03-02 17:13
 

На 1 март, когато тази година се отбелязва Сирни Заговезни, парк “Корминеш” край Челопеч се изпълни с жители, гости и участници за традиционния кукерски карнавал. В кукерското шоу взеха участие кукери от кукерски клуб „Златните кукери“ и дузина гостуващи групи. Празникът беше открит от председателя на читалище «Труд и постоянство» - Радка Костова. Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков приветства всички с добре дошли и пожела весел празник.

Програмата беше открита от танцов състав «Българче» и кукерски клуб «Златните кукери», които представиха спектакъла «Прокълнатата сватба». Те пресъздадоха ритуалите, характерни за празника и така изгониха злите сили. От кукерския клуб връчиха на кмета специален подарък - карикатура като признание за оказаната подкрепа. Гостуващите кукерски групи впечатлиха местната публика с костюми и хореография.

Последва дефилето от конкурсната програма. Участниците бяха разделени както по възраст, така и индивидуално или в групи. Дефилираха десетки малки кукерчета, любими герои от приказките, страшни и атрактивни кукери със своите програми. Специално жури оцени участниците като следи за уникалност на маските и костюмите. Община Челопеч беше осигурила награди както за победителите, така и за всички участници. Празникът продължи с много веселие.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"