В Копривщица отбелязаха Димитровден

 

В ранното утро на Димитровден, празничният звън на църковните камбани призова миряните на тържествена света литургия.

В църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Копривщица, свещеник Богомил Читалов поздрави миряните с празника и ги благослови. Благослови и имениците и пожела на всички здраве, смирение и богоугодни дела.

Жителите на Ламбовска махала бяха организирали празничен излет с почерпка на връх Свети Димитър в околностите на града. Беше приготвен и празничен постен курбан, който свещеник Богомил Читалов  освети. Курбанът бе раздаден за здраве на присъстващите, както и на възрастни и болни хора от махалата.

Самодейци от певческа група „Копришки бисери“, по традиция, изпяха песен посветена на Св. Димитър, написана от Невена Козинарова, която вдъхновена от празника през 2014 година, точно на този връх, пише текста.

 

Публикувана на: 2022-10-27
Добавена от: Елена Чумпова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"