В Копривщица пресъздадоха хайдушко сборище

 

За пета поредна година членове на клуб „Традиция“ пресъздадоха театрализирания спектакъл „На хайдушкото сборище“ в местността Кулата край гр. Копривщица. Сред меките и овалните възвишения на Средногорието, оживяха образите на легендарните хайдути и техните дружини влизали в битки за закрила на християнското население по време на турското владичество - Богдан войвода, Дончо Ватах войвода, Детелин Войвода, Ралчо Войвода, Драгоя, Петко Янтахта, Добри войвода, Ангел войвода,  Бойко Нешов и др. Участници във възстановката бяха представители на клубовете „Традиция” от Златица, Етрополе, Априлци, Троян, Севлиево, Сопот, Карлово, Хисаря, Съединение, Нова Загора и Ловеч.

Донко Мрънков, председател на клуба на домакините от клуб „Традиция“ от Копривщица, връчи на гостуващите грамоти и им благодари за създадената от тях нова традиция, като културно  събитие на историческа основа, което привлича все повече зрители не само от Копривщица, а и от цялата страна.

 

Публикувана на: 2021-07-26
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"