В Копривщица създадоха нови младежки състави

 

В копривщенското читалище „Х.Н..Палавеев“ започнаха дейност два нови младежки състава. Георги Банчев е ръководител и учител на деца, които ще усвояват гайдарското изкуство.

Децата, техният учител, читалищното ръководство, служители и настоятелство възраждат позабравената  магия на майсторските мелодии и изпълнения на  самобитните копривщенските гайдари. Друг певчески  състав набира своите нови членове.  Ръководителката Мария Генова е завършила  народно пеене. Сега ѝ предстои защита на   дипломна работа по  музикална педагогика. Тя  ще обучава малките копривщенчета в пеене, ще ги запознае с необятните пространства на фолклорните музикални произведения, както и с други музикални стилове и жанрове.  Новите надежди на Копривщица  ще съхранят и популяризират магията на българския фолклор, като самодейци към читалище „Х.Н.Палавеев“. На младите таланти и техните ръководители им предстои сериозна подготовка и усъвършенстване, които да покажат на следващото издание на Националния събор на народното творчество.

Публикувана на: 2021-07-16
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"