В Копривщица се проведе акция по залесяване

2020-10-23 15:56
 

На 22 октомври в Копривщица започнаха залесителни дейности. В следобедните часове на деня, в началото на града, се проведоха залесителни дейности в рамките на инициативата „Нашето зелено утре“, част от благотворителната програма „Българските добродетели“ на четири дружества от Група Геотехмин – „Геотехмин”, „Елаците-Мед”, „Геострой” и „Геотрейдинг”. Служители от общинска администрация начело на кмета Бойка Дюлгярова, на общинското предприятие, на звено „Гора”, на дирекция на музеите и множество ученици от СУ „Любен Каравелов“ проведоха акцията като засадиха около 100 фиданки от видовете японска вишна, хималайска бреза, дантелена бреза и декоративна ябълка. Младите дръвчета бяха засадени по протежението на част от главната улица в близост до стадиона в града, както и пред училището и в двора му. Подготвен е терен и в горната южна част на Копривщица, където също ще бъде залесено. Кметът Дюлгярова сподели повече за инициативата и благодари на спонсорите.

Бойка Дюлгярова – кмет на община Копривщица: „Изключително съм благодарна, че в този прекрасен слънчев ден в Копривщица, благодарение на „Нашето зелено утре”, която е програма на четирите фирми „Елаците-Мед”, „Геотехмин”, „Геострой” и „Геотрейдинг” ни осигуриха средства. С тяхната финансова подкрепа община Копривщица закупи японска вишна, закупи хималайска бреза, закупи дантелена бреза, също гинкобилоба и няколко вида декоративни ябълки, с които нашият град да стане по-красив, по-зелен.  Също така са подбирани дръвчетата, за да могат да виреят на височина 1100 метра. Иначе има голям избор, но е въпрос на уместност за закупуването, затова бяха закупени тези дървесни видове. Надяваме се на съвместна ползотворна  работа и през 2020 година и отново едно голямо благодаря на тези четири фирми.”

Припомняме, че неотдавна бяха залесени други терени около и в Копривщица по други програми. Кметът съобщи, че предстоят още залесителни дейности с видове, подходящи за надморската височина и метеорологичните условия на града.

Дейности по залесяване в рамките на благотворителната програма на дружествата от Група Геотехмин предстоят и в други общини в Средногорието.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"