В Копривщица се проведе Парад на униформата

 

Копривщенци отбелязаха Деня на Независимостта с „Парад на униформата“ организиран от община Копривщица, клуб „Традиция“, Дирекция на музеите и  училище „Л. Каравелов“.

В празничния ден тържествата бяха открити от училищният духов оркестър  с изпълнение на химна на Република България. Кметът на общината Бойка Дюлгярова приветства построените формирования на клуб „Традиция“.  Бяха посрещнати символите на Априлското въстание, след което се положиха венци и цветя на мавзолея-костница. Кметът Дюлгярова произнесе празнично слово, в което отбеляза значението на обявяването на независимостта на България.Членовете на клуб традиция дефилираха с различни видове униформи от времето на хан Аспарух до миналия век. В края на представянето на униформите и въоръжението участниците в събитието възпроизведоха празнични залпове в чест на празника. Гръмна и черешовото топче. Членовете на клуб „Традиция“ от всички краища на страната си направиха обща снимка, а граждани и гости на града запечатаха този момент с различни участници в парада.

 

Публикувана на: 2022-09-26
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"