В Мирково отпразнуваха празника на селото

 

В съботния ден, на 18 май, местността «Бърдо» край Мирково се изпълни с множество жители и гости на община Мирково и съставните села за организираното отбелязване на празника на селото. Традиционно, този празник се чества след Великден и събира множество празнуващи. Местната управа посрещна гости от близо и далеч. Празникът уважиха кметове на съседни общини и населени места, представители на едрия бизнес в района, народни представители.

Заместник кметът на община Мирково Велко Лисев приветства всички и поздрави с празника.

/приветствие Лисев/

Празнуващите получиха поздравителни адреси от национални и местни институции и учреждения. Празничната програма беше открита от духовия оркестър «Мирковски орли» с ръководител Тодор Цачев. Децата изпълниха няколко популярни произведения. Програмата продължи с танцовите изпълнения на «Мирковско хоро». Танцьорите представиха част от богатия си хореографски репертоар. За първи път на празника се изявиха малките танцьори от Школа за народни танци към читалище „Културен подем 2020“ с хореограф Станислав Стойков.

Богатата празнична програма продължи с обичаните песни на деут «Шик». Краси и Вили Гюлмезови накараха публиката бурно да аплодира като изпълниха както известни и обичани свои песни, така и песни на свои колеги. Последва поздравителен концерт на народния певец Здравко Мандаджиев и танцово шоу „Кабири“, които повдигнаха още повече настроението на публиката. В концертната програма взеха участие още Мирковската духова музика, Андреас, DJ Драго и Деница Стойкова.

Празникът не мина и без традиционния курбан, който беше осветен от свещеник Петър и раздаден на присъстващите за здраве и благополучие. Забавления не липсваха и за малчуганите, които имаха възможността да поскачат на батут, да се качат на въртележка или на люлка. Община Мирково беше предвидила презентационни материали за 33 години община Мирково, които раздаде на присъстващите.

Празникът продължи през целия следобед с много музика и настроение.

 

Публикувана на: 2024-05-20
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"