В Мирково посрещнаха Коледа с редица мероприятия

 

На 22-ри декември, читалищният салон в Мирково едва побра публиката за организирания коледен концерт от НЧ „Културен подем - 2020“, ОУ „Георги Бенковски“ и ДГ „Дора Габе“. Във фоайето беше разположен благотворителен базар. Малки и големи деца изнесоха богата програма. Бяха представени коледни песни и стихове от учениците в училището. Малчуганите от детската градина представиха драматизацията „Снежен човек“. Изпяха и коледни песни. По-късно малчуганите пристигнаха на сцената преобразени в коледари и нарекоха за здраве и берекет. Децата зарадваха своята публика и с песента „Дядо Коледа не спал“. Малките сладури бяха бурно аплодирани. Учениците от основното училище показаха завидни танцови умения, представиха и тематични рецитали. Бурно бяха аплодирани и младите музиканти от младежки духов оркестър „Мирковски орли“ с ръководител Тодор Цачев. Някои от децата представиха солови и дуетни изпълнения. Гостуващи актьори от НЧ „Отец Паисий“ – село Смолско представиха сценката „Асен – баща“. Своят дебют на сцена направиха и двете възрастови групи на децата от Школата по народни танци към НЧ „Културен подем – 2020“ с ръководител Станислав Стойков. Само в рамките на два месеца децата са се подготвили чудесно за своята първа изява, с която зарадваха всички присъстващи и бяха бурно аплодирани. Специални гости на концерта бяха и дамите от Танцов клуб „Мирковско хоро“ с ръководител Станислав Стойков, които представиха новия си танц – Пазарджишка копаница. Сцената едва побра всички танцьори за финала на концерта. Децата от школата по народни танци и момичетата от „Мирковско хоро“ зарадваха публиката със съвместен танц. Секретарят на НЧ „Културен подем – 2020“ Тодор Цачев благодари на всички за прекрасния концерт и връчи цветя на директорите на училището и детската градина - Марианна Горгорова и Пепа Узунова, както и на новия председател на читалището Десислава Леонова. Благодарности и поздравления изказа и кметът на Община Мирково Цветанка Йотина.

/Цветанка Йотина/

Тя връчи на всички участници кошница с цветя и парична сума.

На следващия ден от читалище „Културен подем - 2020“ организираха и благотворителна кулинарна изложба, която беше позиционирана на Спортен комплекс „Мирково“. Събраните средства ще се използват за подпомагането на талантливи деца от Мирково.

На 23-ти декември, вечерта, се проведе и традиционния коледен концерт на НЧ „Христо Ботев“ с. Мирково. В него взеха участие както състави към читалището, така и гости.

На Рождество Христово центърът на Мирково се изпълни с множество жители и гости в очакване на най-скъпия гост за децата – Дядо Коледа. Събитието започна с тържествен водосвет от отец Петър. Той освети вода и поръси присъстващите за здраве и благополучие. Поздравления изказа кметът на общината – Цветанка Йотина.

/Цветанка Йотина/

Йотина, с помощта на всички деца, извика белобрадия старец, който пристигна с красивата си Снежанка и пълни чували с подаръци. За всички присъстващи деца бяха осигурени подаръци от Община Мирково. От общината бяха подготвили и почерпка, както и календари за предстоящата нова година. След като Дядо Коледа раздаде подаръците на всички деца, под звуците на Мирковската духова музика се извиха дълги кръшни хора. Празникът традиционно завърши и с впечатляваща заря.

 

Публикувана на: 2023-12-28
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"