В Мирково запалиха коледните светлини

 

Вчера – 9 декември, в село Мирково бяха тържествено запалени коледните светлини.

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки в центъра на селото присъстваха кметът на общината Цветанка Йотина, служители от администрацията, жители и гости.

Кметът приветства всички и пожела весели и здрави коледни и новогодишни празници. Тя използва възможността да съобщи, че общината ще получи безвъзмездно финансиране от Министерски съвет за облагородяване на центъра на селото и за асфалтиране на улица. Новината беше приета от присъстващите с възторг и аплодисменти. Събитието по запалването на празничните светлини в Мирково съвпадна с християнския празник Света Анна и по този повод отец Николай отслужи тържествен водосвет, поръси със светена вода всички за здраве и пожела весели празници. За доброто настроение на присъстващите се погрижи бенд «Мирковски орли» с ръководител Тодор Цачев. Те изпълниха няколко музикални произведения.

С обратно отброяване, специално украсеното площадно пространство грейна в разноцветни светлини. Коледната елха засия в многоцветни светлини. Можеше да се види сцена от раждането на младенеца в обора във Витлеем и светещи украси по фасади на сгради.

Събитието завърши с предпразнична заря.

Публикувана на: 2020-12-10
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"