В НУ-Пирдоп отбелязаха Деня на толерантността

 

Вчера – 16 ноември, в НУ „Тодор Влайков” беше отбелязан Международния ден на толерантността. Това съобщиха от учебното заведение.

Учениците от всички класове избраха свой начин да покажат, че уважават мнението на другите и ги приемат такива, каквито са.

Малките първокласници научиха наизуст стихотворенията „Доброта“, „Предай нататък добротата“, „Да бъдем добри“. Учат се да различават доброто от злото, да бъдат добри с околните, взаимно да се уважават и да разбират хората около тях. 

Учениците от втори клас направиха „Дърво на толерантността“.

Учениците от третите класове избраха да следват девиза "Нека бъдем по-добри" и поставиха своите послания за доброто и приятелството върху изработеното от тях табло. „Един свят, общи мечти. Търпение, уважение и вяра в доброто“ – това е апелът на учениците от четвърти клас.

Припомняме, че на 16 ноември 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността. Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

 

Публикувана на: 2022-11-17
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"