В Пирдоп обсъждаха изграждане на клетки за кучета

2020-11-12 16:01
 

На 11 ноември в Пирдоп се проведе обществено обсъждане на идеята за изграждане на клетки за разхождане на домашни любимци. Инициативата беше на съветник Станислав Готев.

Обсъждането се проведе в ритуалната зала на читалище „Напредък”. Присъстваха инициаторът Готев, кметът на общината Ангел Геров, председателят на ОбС Васил Кафеджиев, съветници и неколцина граждани.

Готев представи идеята си за изграждане на такива клетки като я обоснова с нуждата от терени за разходка на домашни кучета и с оглед любимците да не се разхождат там, където играят деца – в парковете и градинките. Той разказа подробности около изграждането на такива клетки като беше отбелязана и финансовата страна на проекта. Стана ясно, че в зависимост от големината и материала, от който би се направила такава клетка, тя би струвала между 2 000 и 10 000 лв. Кметът съобщи, че такива суми могат да бъдат отделени от бюджета, стига идеята да проработи. Бяха отправени въпроси за организацията на работа на подобно съоръжение, неговата поддръжка и ефективност. Готев отбеляза, че ще бъде нужно време да се промени манталитетът на гражданите да почистват след любимците си, но определи идеята си като пилотна. Ако се наложи като работеща, то би могло да се изградят повече от една клетка на различни места в Пирдоп. На дискусията бяха отправени предложения за местата, на които може да се изградят такива съоръжения.

Предложението ще бъде внесено на заседание на общинските съветници, където да бъде дискутирано и гласувано.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"