В Пирдоп отбелязаха пролетен спортен празник

 

На 23 март, веднага след астрономическото настъпване на пролетта, община Пирдоп организира  и проведе пролетен спортен празник на поляните в местността „Борова гора“ над града.

Множество пирдопчани и гости се качиха пеша, с велосипеди, мотори, тротинетки или автомобили до мястото, където бяха подготвени спортните трасета.

Служител от общинската администрация откри пролетния празник. Тя прикани присъстващите да се включат в организираната томбола с награди. Сред присъстващите беше и зам.-кметът Милена Мачканова и общински съветници. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров приветства присъстващите и пожела много настроение в чудесния слънчев ден.

Традицията беше спазена и кметът Геров търкули питка за здраве и берекет.

/приветствие Геров/ 

Организаторите бяха подсигурили топъл чай и напитки. Имаше скара, бира и захарен памук. За най-малките гости имаше осигурени безплатни забавления в надуваем замък. За малките гости от общината бяха осигурили множество хвърчила, които се оказаха голяма атракция.

Последваха спортните състезания, които тази година бяха под наименованието „Игри на волята“. В различните игри и надпревари се включиха много деца и ученици под съдийството на Кирил Каменов. Сред различните спортни дисциплини бяха състезания за бързина, за издръжливост, дърпане на въже, канадска борба и други.

От община Пирдоп бяха подготвили множество награди както за участниците в спортните надпревари, така и за печелившите билети от томболата. Кметът лично се грижеше да поздрави и награди спортните призьори.

Всички, които се разходиха до местността „Борова гора“ в съботния ден получиха чудесно преживяване.

 

Публикувана на: 2024-03-25
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"