В Златица отбелязаха 136 години от Съединението

 

В Златица отбелязаха 136-тата годишнина от съединението на Източна Румелия и Княжество България. Събитието се проведе скромно и в тесен кръг заради противоепидемичните мерки.

Служители в общинска администрация, съветници от ОбС-Златица и граждани се поклониха пред паметника на падналите за родината във войните. В центъра на града признателните граждани поднесоха венци и цветя и сведоха глави в знак на почит.

Припомняме, че на 6 септември 1885 година се извършва фактическото обединение на Княжество България и Източна Румелия. Акт, дал на страната ни правото да върне в границите си земи, които исторически ѝ принадлежат. Година по-късно актът на Съединението получава дипломатическо и международно признание, но сливането на Северна и Южна България е утвърдено окончателно с признаването на българската независимост през 1908 – 1909 г.

 

Публикувана на: 2021-09-07
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"