В Златица отбелязаха 24 май

 

На 24 май, в Деня на българската просвета и култура, в СУ „Св.Паисий Хилендарски“ гр. Златица се проведе тържество. Празникът започна с издигането на българското знаме под звуците на химна на Република България. Беше посрещнато и училищното знаме. Приветствие към всички отправи директорът на училището Емилия Тодорова.

Ученици от различни класове представиха литературно-музикална програма. Беше изпълнен и танц на мажоретния състав към училището с ръководител Събина Делова. С шествие от двора на училището, предвождани от „Марчинг Бенд“, ученици, учители и гости се отправиха към центъра на гарда за организираното общоградско тържество по случай празника.

На площада пред сградата на читалище „Христо Смирненски“ събитието събра възпитаниците от СУ „Св.Паисий Хилендарски“ и Професионална гимназия Златица, деца от детските градини, самодейци, гости и граждани. Тържеството започна с изпълнение на „Върви, народе възродени“ от Марчинг бенда, ръководен от Тодор Цачев. С програма се изявиха още мажоретния състав към СУ „Св.Паисий Хилендарски“, децата от двете четвърти групи на ДГ „Слънце“, участващи в клуба по народни танци, рецитал произнесоха и ученици от ПГ „Златица“, музикален поздрав отправиха децата от вокална група „Звездица“ с ръководител Цветанка Георгиева. Танцови поздрави направиха и самодейни състави.

Кметът на община Златица Стоян Генов направи обръщение. Генов обяви наградите за зрелостник на годината. Това са Иван Иванов от Професионалната гимназия и Дилян Георгиев, Пламен Димитров и Александра Бачева от СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Иван Иванов получи наградата си лично от кмета. От негово име Донка Георгиева прочете благодарствено слово. Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ получиха наградите си днес по време на бала им.

 

Публикувана на: 2023-05-25
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"