В Златица се състоя премиерата на филм за хоровете

 

На 28 февруари, в навечерието на Деня на самодееца, в Златица се състоя премиерата на документалния филм за хоровете към читалище „Христо Смирненски“ със заглавие „120 години хорово изкуство в НЧ Христо Смирненски“.

Малката зала на читалището събра множество зрители и участници в документалната лента. Сред гостите на събитието бяха Илия Македонски, зам.-кмет на община Златица, акад. Кирил Боянов, Марияна Попова и Мария Лешкова, множество самодейци и граждани.

Приветствие към присъстващите отправи председателят на читалището Нели Михайлова, след което филмът беше прожектиран на новата придобивка на културната институция - дигитална видеостена, финансирана от спечелен проект по програма на НФ „Култура“.

Дълги аплодисменти и насълзени очи отбелязаха края на документалната лента, разказваща с интервюта, архивни кадри и стари снимки историята на хоровете към читалището в тяхната 120-годишна история.

След края на прожекцията думи на благодарност за вложените усилия в издирването на историята за хоровете бяха отправени от официалните гости.

Председателят на читалище „Христо Смирненски“ Нели Михайлова връчи подаръци за няколко от самодейците, които наскоро са имали рождени дни. Дискове със запис на филма и плакети получиха и официалните гости на събитието.

Филмът е продукция на местната телевизия. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на НФ “Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”. Режисьор на документалната лента е Катерина Илиева. Сценарият и организацията са на Нели Михайлова и служители на културната институция.

Филмът ще бъде излъчен от „Средногорие Медия“ още тази вечер, веднага след информационните емисии.

 

Публикувана на: 2023-03-01
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"