В Златица започва подмяна на водопровода

 

Община Златица, в лицето на кметът Стоян Генов, и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в лицето на министър Петя Аврамова, подписаха  споразумение за финансиране на първи етап на подмяната на водопроводната мрежа в града. След едногодишни усилия на общинската администрация, стартът на проекта вече е факт. Дългоочакваната подмяна на водопровода в града ще стартира тази година.

Повече за проекта и неговите измерения разказа пред „Средногорие Медия” кметът Генов.

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Проектът включва подмяна на основните артерии във водопроводната мрежа, това са главните клонове. Средствата, които са отпуснати като първи етап са 350 хиляди лева, които вече са в сметката на община Златица. Предстои среща с изпълнителите, със специалистите и от месното ВиК и общинска администрация, на която ще начертаем алгоритъма за тази подмяна. Те са хората, които ще кажат от къде да започнем. Срокът за изпълнение е 30 ноември 2021 година, разбира се ние ще положим усилия да ги усвоим средствата качествено, по-скоро, за да можем да кандидатстваме за следващия етап. Дължината на трасето на тези главни клонове е 5080 метра.”

По думите на Генов в проекта е предвидена и рехабилитация на засегнатите участъци от уличната настилка. Дори ще се търсят начини за финансиране на цялостно асфалтиране.

Стоян Генов – кмет на община Златица: „В самия проект има рехабилитация на участъка, където ще бъде положена тръбата, но ние сме готови успоредно с осъществяването на този проект да кандидатстваме за цялостно асфалтиране на улиците, тъй като има участъци, където самата улица не съществува и има изграждане на клонове, които също не съществуват. Значи проектът включва не само подмяна, а и изграждане на нови такива участъци. Да, имаме готовността да кандидатстваме успоредно с това да се асфалтира.”

След първия етап предстоят срещи със специалистите във ВиК услугите, за уточняване на последващите етапи на ремонтните работи.

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Според това какви средства ще ни бъдат отпускани за следващите етапи, ще определяме и обема работа до окончателното приключване.”

Кметът Генов заяви още, че общинска администрация Златица има необходимия капацитет за организация изпълнението на дейностите предвид успешното организиране на големите проекти досега.

Публикувана на: 2021-01-05
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"