Ваксинирането в МБАЛ-Пирдоп предстои

 

През месец януари предстои ваксиниране на медицински специалисти и персонал на МБАЛ-Пирдоп срещу Ковид-19. Това съобщи за „Средногорие Медия” изпълнителният директор на болницата д-р Юлия Димитрова. Тя призна, че вероятно заради недостатъчната информация относно влиянието на ваксината върху други заболявания и трайността на имунитета желаещите лекари и служители на лечебното заведение да се ваксинират срещу новия вирус са малко.

Д-р Юлия Димитрова – директор на МБАЛ-Пирдоп: „...само планирахме, тези които имат желание за ваксинация и сега до 4-ти трябва да дадем списък с желаещите, които да се ваксинират през януари месец. Така че, ние ще направим нашия списък, а от там нататък предстои обучение, предстоят инструкции, нищо не е ясно. Има 10 човека желаещи от цялата болница. Имам предвид и лекари, и сестри, и лаборанти, и шофьори, общо са 10 засега.”

Междувременно стана ясно, че са намалели драстично хоспитализираните пациенти в Ковид-структурата на лечебното заведение.

Д-р Юлия Димитрова – директор на МБАЛ-Пирдоп: „Вече леглата са намалени на всички болници в София област, защото натискът и потокът е намалял и ние в момента имаме четирима пациенти останали с Ковид заболяване.”

Както в страната, така и в района случаите на заразени и на възникнали усложнения от вируса намаляват, за което допринасят и наложените по-строги мерки през последния месец.

Екипът на медията призовава всички за отговорно отношение.

Публикувана на: 2020-12-31
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"