Възобновяват се срещите от футболната Лига Средногорие

2020-06-10 16:03
 

Миналата седмица кметът на община Пирдоп Ангел Геров съобщи пред «Средногорие Медия», че се обмисля възобновяването на спортните дейности в рамките на футболната «Лига Средногорие». Тогава той заяви, че е насрочена среща с представители на участниците в Лигата.

 Ангел Геров – кмет: “Изговорихме и вероятността за подновяване на лигата като се разбрахме с тях, че понеделник или вторник другата седмица ще направим една среща с всичките капитани или представители - единадесет отбора са. Една среща ще направим тук в общината съгласно изискванията, имаме възможност и ще искаме тяхното мнение за това продължаваме ли, приключваме ли,  дали ще се тренира и ще се започне с нов сезон. Искаме тяхното мнение. Спортната злоба е достигнала своята кулминация и трябва да се излее някъде. Не са тренирали. Имат нужда хората от тази лига. Каквото е мнението на болшинството, това ще направим. Не е проблем или да я подновим, или да остане един по-дълъг сезон за почивка, каквото решат. Аз мисля, че ще отидат на някакъв по-скъсен вариант, но ще я има. За да завърши лигата същевременно би трябвало и самата Асоциация по мини футбол да даде и някакви указания. Това не е единствено и наше решение за нашата лига. Знаете, че първите три отбора, до колкото си спомням, отиваха да играят на Републиканско ниво, след това се ходи на Балканско, Европейско. Самата организация е малко по-сложна и би трябвало да се съобразим с това какво ще каже Асоциацията по мини футбол. Нашата лига е член на тази асоциация и трябва да се водим и от техните решения и правила.”

 Вчера – 9 юни, в заседателната зала на общината се проведе срещата между кметът Геров, представители на отборите участници в „Лига Средногире” и организаторите от БАМФ - Средногорие. По време на нея бе обсъдена възможността за рестартиране на местната лига по минифутбол. Това съобщи за медията Кристиян Христов -  представител на Лигата.

Припомняме, че третият сезон на местната лига стартира през месец септември 2019 г. След изиграването на първия полусезон отборите бяха в зимна почивка и в очакване на стартирането на пролетния дял от първенството. Поради въведеното извънредно положение, последвалите противоепидемични мерки и спирането на всички спортни събития в страната, стартът на втория полусезон бе отложен. По време на вчерашната среща всички присъстващи се обединиха около мнението, че сезонът трябва да бъде доигран. Взе се решение футболните двубои да стартират от 13 юни и в една седмица да се играят по два кръга. Така третият сезон трябва да приключи в средата на месец юли.

Отборите изразиха готовност да се включат и в традиционния турнир за купата на община Пирдоп, организиран по повод празника на града.

 Ангел Геров – кмет: “Първото нещо, което ние като община правим, е сме започнали организацията на празника на Пирдоп. В тази връзка, ние имаме изготвена идея как да протече празникът и тя е още от началото на годината. Предвиждаме както всяка година спортни мероприятия, един турнир за купата на общината по случай празника  и други културни прояви. По този повод поканихме хората, които администрират “Лига Средногорие” за съдействие.”

От страна на общината бе поет ангажимент съвсем скоро да бъде дадена повече информация за организацията на турнира и неговия регламент. Предвижда се той да бъде организиран от 20 до 24 юли.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Научно-популярен филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информациона емисия
 • 20:50 - Научно-популярен филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"