Възрастните хора в Копривщица отбелязаха празника си

 

Членовете на клуба  на пенсионерите в Копривщица отбелязаха Международния ден на възрастните хора, който  се отбелязва ежегодно на първи октомври. Припомняме, че първи октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г. 

Събитието в Копривщица се състоя в залата на „Сладко и солено“ в навечерието на датата. Приветствие към пенсионерите отправи Пенка Цветкова – председател на клуба и поздрави новите членове  с добре дошли. В поздрава си към възрастните хора тя пожела да са здрави, дълголетни и с дейността си  да са пример на обществото. Сподели, че ще имат още много поводи за празници. В последвалата викторина  те показаха завидни знания за историята на Копривщица и   логика в забавните въпроси.  Невена Козинарова прочете прочувствено стихотворение написано специално за празника. Събитието бе организирано от Клуба на пенсионера и читалище „Х. Н. Палавеев“, което финансира почерпката на празнуващите. Артистичният секретар на читалището Димитър Кунчев бе подготвил специална празнична програма за присъстващите. На извилото се право  българско хоро се хвана и 90-годишната Пенка, която показа завиден младежки дух и издръжливост.

 

Публикувана на: 2022-09-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"