Винетките между Душанци и Пирдоп остават

2020-03-13 15:48
 

Общински съвет Пирдоп проведе извънредно заседание с една точка. По предложение на кмета на общината Ангел Геров съветниците трябваше да вземат решение общината да поеме поддръжката на участъци от републиканския път I-6, което да даде възможност на жителите на Душанци да пътуват до Пирдоп без да плащат винетки.

Предложението на кмета беше продиктувано от промяната в условията на АПИ за поемането на поддръжката на тези участъци. Става въпрос за участък от около 700 метра между Душанци и Пирдоп и около 400 метра между Пирдоп и Златица. Стана ясно, че за това „удоволствие” АПИ ще търси 8 000 лева на километър за година от общината за поддръжката на тези участъци. 5000 лева ще бъдат за поддръжка на участъка, а 3000 лева за зимно почистване. Кметът няколко пъти подчерта, че това се отнася само за винетките на леките автомобили и за автомобилите до 3,5 тона. Останалите тежкотоварни коли не се освобождават от ТОЛ такси. Другият мотив на кмета за подобно предложение е нарасналото недоволство сред жителите на Душанци. Към мотивите на кмета Геров се присъедини и кметът на Душанци Златка Кънево, която съобщи, че е провела срещи с хората в селото, които са заплашвали с протест и  затваряне на пътя. Съветниците изслушаха мотивите и обясненията и дълго дискутираха въпроса. Чуха се различни мнения и мотиви „за” или „против” предложението. В крайна сметка с девет гласа „против” и  два гласа „за” предложението не беше прието.

Повече за изложените мотиви и опасенията на съветниците може да научите от пълния запис на заседанието в събота от 17:00 часа и в неделя от 20:00 часа по „Средногорие Медия” или на интернет платформата на медията.

Иначе извънредното заседание на ОбС-Пирдоп започна с клетвата на новия съветник Марияна Върбанова. Тя зае мястото на напусналия съветник Райна Алдева. Беше ѝ връчено удостоверението от ОИК, а клетвата беше ръководена от председателя на Съвета Васил Кафеджиев. Кметът Геров поздрави новия съветник и поднесе цвете.

На сесията беше обсъден и въпросът за заплахата от разпространение на коронавируса в общината. Кметът съобщи, че на територията на общината няма регистрирани потвърдени случаи на заразени, но четирима души са поставени под карантина в домашни условия. Това са хора, които са се върнали от чужбина в последните дни. Доктор Толинова препоръча някои конкретни мерки за превенция, които общината може да предприеме извън наложените такива от националните власти.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"