Волейболисти от Златица се включиха в национален проект

 

Вчера – 23 ноември, СУ «Св.Паисий Хилендарски» - Златица беше домакин на инициатива от национален проект „С волейбол на училище“ на Българска федерация по волейбол с подкрепата на Европейската конфедерация. Златица беше включена в инициативата по идея на СК «Стоян Николов» и новосформирания волейболен отбор към клуба.

Целта на проекта е да повиши интереса на децата към волейбола и да се открият бъдещи таланти и звезди в този спорт.  Програмата е тригодишна и е за първи път в България, а Златица е първа от района на Средногорието включваща се в проекта.

Спортното мероприятие се състоя във физкултурния салон на училището. Присъстваше волейболистът Евгени Иванов(Пушката), бивш национален състезател, световен шампион за младежи, участвал в олимпийски игри, състезавал се и за чужди отбори, а сега е директор на Националната волейболна лига. Присъстваха още Николай Иванов – бивш капитан на националния отбор, играл и в чужбина, Станислав Николов и Адриана Маринкова от Българска федерация по волейбол.

Директорът на училището Емилия Тодорова приветства гостите и участниците в спортното мероприятие. Със специален танц ученици поздравиха присъстващите. Всички бяха почерпени с питка и сол. Младите волейболисти от Златица получиха специален подарък – волейболна топка подписана от Евгени Иванов.

Възпитаниците на треньора Недялка Ранчева от отбора по волейбол към спортния клуб имаха възможността да се докоснат до уменията и знанията на големите волейболисти и да почерпят от техния опит. Последваха волейболни срещи.

 

Публикувана на: 2022-11-24
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"