Втори випуск ученици започнаха практика в Мирково

 

На специално събитие в Мултифункционалната зала на Обогатителен комплекс, с. Мирково, рудничната компания там - „Елаците-Мед” посрещна втория випуск ученици от Професионална гимназия „Златица“, които започват своето практическо обучение в реална работна среда. Седем единадесетокласници се присъединят към своите петима по-големи съученици, като заедно ще придобиват практически опит под ръководството на едни от най-добрите специалисти.

Учениците от 11-ти клас ще се обучават в специалностите „Машини и съоръжения за заваряване“ и „Електрообзавеждане на производството“, а тези от 12-ти клас продължават своето практическо обучение в  специалностите - „Електрообзавеждане на производството“ и „Автотранспортна техника“.

Учениците бяха приветствани от представители на компанията. Директорът на професионалната гимназия Величка Баланова благодари за стартирането на програмата и пожела успешен старт. Учениците се запознаха със своите наставници, които ще ги подкрепят в усвояването на новите знания и трудовите им задачи в дружеството, включващи практика в реална работна среда и допълнително обучение.

Рудничната компания край Мирково - „Елаците-Мед“ са партньори по проекта за дуална форма на обучение в Професионална гимназия „Златица“ вече пета поредна година. Чрез дуалното обучение учениците придобиват практически опит в реална работна среда, който им дава шанс да започнат работа във фирмите-партньори веднага след завършване на образование.

 

Публикувана на: 2022-10-07
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"