Йоан Кесяков разказа за последната си титла

2020-02-06 16:43
 

Както „Средногорие Медия” вече съобщи, СК „Стоян Николов” – Златица има вицешампион по борба. Това е Йоан Кесяков. Той завоюва титлата на Държавното лично първенство за момчета по класическа борба в Горна Оряховица, което се проведе в края на миналата седмица. Йоан заслужено грабна сребърния медал в категория 75кг., въпреки че беше далеч по-лек от своите опоненти. Вижте какво разказа неговия треньор Иван Иванов.

Иван Иванов: “През предната седмица беше състезанието за момчета в гр. Горна Оряховица. Това са ученици 7-8 клас, които направо се състезават във възраст 15 години, както се води в международния календар. СК “Стоян Николов” участва с шест състезатели в четири теглови категории. Най-доброто постижение направи Йоан Кесяков, който миналата година стана шампион на тази възраст, но на по-долната категория. Вече е качил малко килограми и започва да се състезава в по-горната категория до 75кг., която според мен и според повечето треньори се оказа най-силната категория като цяло поради факта, че в тази категория се събраха шампионите от миналата година на 62кг., на 68кг., и на 75кг. В другите категории нямаше такова стълкновение на шампиони. Това са едни класни момчета. Днес единия може да победи, другия може да победи другата седмица. Много силно състезание беше и за тримата и вече трябваше помежу си да разпределят медалите.”

За пореден път Йоан Кесяков показа отлична подготовка и стигна до почетната стълбичка. Той сподели, че продължава да тренира, преследвайки още по-високи постижения.

Йоан Кесяков: “Първо искам да благодаря на треньора си, защото без него нямаше да стигна до тези победи. На това състезание направих общо три победи. Според мен се справих доста добре, защото наистина имах доста сериозни противници. Три победи и една загуба, на финала паднах, но пък взех второто място. Горе-долу съм доволен, но мисля, че мога и още.”

Репортер: “Разбира се, че можеш! А конкуренцията, разбирам, е била жестока?”

Йоан Кесяков: “Да, доста трудна. От долните категории ги познавам момчетата, те са физически доста здрави и знаят как да се борят. Те са започнали като мен, от малки да се борят в този спорт и са сериозна конкуренция.”

Репортер: “А ти от колко време тренираш?”

Йоан Кесяков: “Вече шест години.”

Репортер: “И ще продължаваш?”

Йоан Кесяков: “Да, със сигурност. Харесва ми този спорт и ще продължа.”

СК „Стоян Николов“ взе участие с шестима състезатели в различните категории. Някои от тях бяха дебютанти на подобно голямо състезание. Повече за участието им може да видите от интервютата в предаването „Тема на седмицата” веднага след новините и повторението им събота и неделя.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"