Задържаха двама за наркотици и един за кражба

 

Двама жители на Пирдоп са задържани при спецакция срещу наркоразпространението. Това съобщиха от ОДМВР-София.

При провеждането на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества криминалисти от РУ-Пирдоп извършили проверка на известен на органите на реда местен жител. Иззето е пликче с бучки бяло вещество /амфетамин/ с тегло около 1.3 грама и друго – със суха тревиста маса /канабис/ с тегло около 0.5 грама. 19-годишният младеж е задържан за срок до 24 часа. В хода на акцията обект на проверка станал и друг криминално проявен пирдопчанин, у когото били открити три сгъвки с бели бучки, за които 35-годишният признал, че е амфетамин. При последвалото претърсване на адреса му са открити и иззети още бели бучки и прахообразно вещество, реагиращи на амфетамин, с общо тегло 5.5 грама, както и около 20 грама марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По двата случая са образувани досъдебни производства, разследването по които продължава под надзора на прокуратурата.

Мъж от с. Челопеч, пък, е обвинен за кражба на трактор.

Оперативната работа по случая започнала след постъпил сигнал от собственик за липсата на трактора му от землището на с. Мирково. Криминалисти и разследващи полицаи от РУ-Пирдоп предприели активни действия, в хода на които установили автора на престъплението. Тракторът също бил намерен и иззет. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата 28-годишният мъж от с. Челопеч е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

 

Публикувана на: 2024-02-27
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"